image of the doors
Dold infästning

Det finns flera anledningar till att infästningarna av alla WG 70SC partier är dolda. Den mest uppenbara anledningen är utseendet, där sidokarmarnas infästningar göms bakom ett täcklock för att behålla den raka och exklusiva designen.

Den mest genomtänkta anledningen sitter dock under nedre karmprofilen, där ett beslag fästs ner i grunden under partiet. Sedan lyfts karmen på plats och skjuts fast på beslaget. Tack vare denna lösning behövs inga hål eller någon åverkan på nedre karmprofilen. Vilket i sin tur innebär att det inte finns något infästningshål där vatten kan tränga upp underifrån.

På bilden syns den nedre låshaken, som annars är dold, tack vare en genomskärning i 3D-modellen för att visa upp funktionen.

2-punkts spanjolettlås

2-punkts spanjolettlåset har vi själva utvecklat för att optimera passform och funktion till skjutpartiet. Det monteras och linjerar snyggt i sidokarmarna.

Hakar upp- och nedtill styrs av vridhandtaget och griper tag i den stängda dörrens handtagsprofil och låser fast den, när vridhandtaget öppnas släpper hakarnas grepp om dörren och den går att skjuta åt sidan.

På bilden syns den övre låshaken, som annars är dold, tack vare en genomskärning i 3D-modellern för att visa upp funktionen.

Soft Close-funktion

Mjukstängningsfunktionen tillför en smidig och mjuk känsla till en annars hård produkt av aluminium och glas. Det första skjutpartiet med mjukstängare skapat just för uterum.

SoftClose-enheten monteras i partiets övre karm, där det fångar dörren och alltid stänger den mjukt. Funktionen har testats noga på RISE, med 30 000 stängningar, vilket motsvarar i runda slängar 40 års användning. I slutet av testet hade enhetens dragkraft knappt påverkats någonting och så pass lite att det inte märks utan mätinstrument.

Topphjul

Topphjulet säkerställer att dörren alltid centreras och står stabilt i den övre karmprofilen.

När topphjulet justeras vrids hjulen runt en centerpunkt och spänner åt mot karmprofilens insida. Dörrarna skjuts smidigare fram och tillbaka och risken för skaller minskar avsevärt!

Sidokarm och handtagsprofil

WG 70SC är designat och utvecklat till ett egentillverkat skjutpartisystem med slimmad och exklusiv känsla. En av alla genomtänkta designdetaljer är sidokarmen- och handtagsprofilens passform, när dörrarna stängs döljs hela handtagsprofilen inne i sidokarmen. Detta ger ett väldigt rent och modernt uttryck och förstärker den kvalitativa känslan.

Vridhandtag och lås

Vridhandtaget styr 2-punkts spanjolettlåset, när handtaget öppnas släpper spanjolettens hakar taget om dörrens handtagsprofil och dörren går att skjuta åt sidan. Stäng dörren och vrid tillbaka handtaget så låser hakarna fast dörren igen.

Vridhandtaget monteras i sidokarmen på både in- och utsida så att det går smidigt att öppna från båda håll. I det ena handtaget integreras alltid ett lås, välj själv om detta handtag placeras på partiets in- eller utsida.

Räls och hjulvagga

WG 70 skjutdörrarna är tunga och stabila, men skjuts lätt fram och tillbaka tack vare två rejäla hjulvaggor under varje dörr. Med två hjul i varje hjulvagga rullar dörrarna smidigt längs rälsen i nedre karmprofilen.

Handtagsprofiler

Trots allt fokus på kvalitet, funktion och hållbarhet, har designen aldrig tummats på; så mycket glas och så lite aluminium som möjligt.

Smala handtagsprofiler och ett så litet överlapp som möjligt mellan dörrarna ger partier med stora glasytor, för maximalt ljusinsläpp och ultimat utomhuskänsla.

Handtagsprofilerna i en stilfull, rak design följer längs med hela skjutdörrens höjd.